norrlandsflamma

Alla inlägg under mars 2012

Av Malin Nyström - 19 mars 2012 22:30

   
Tidigare idag lackade jag på detta sockersöta nagellacket från Essie. Älskar färgen, så himla gullig! Dock så blev bilden lite halvdålig, fick tyvärr inte riktigt till ljuset. Men det får duga för denna gång, orkar inte bråka med alla lampor och kamerainställningar ikväll.  

Av Malin Nyström - 19 mars 2012 21:07


Ikväll körde jag mig slut på både löpbandet och under bodypumpen. S-K-Ö-N-T! Bodypumpen gick utmärkt bra och jag känner mig riktigt mör i kroppen. Både före och efter pumpen tog jag mig 20 minuter på löpbandet för att få svettas lite extra. Nu håller jag på att fylla kroppen med protein, så mina muckler får bränsle för återhämtning. ..Ikväll fick jag även höra att jag börjar bli i riktigt bra form, och jag måste få erkänna att det värmde i mitt hjärta då jag fick höra det.   

  
Nu är det dags för en snabbdusch och sedan blir det att mysa i min ensamhet. Tyvärr så är älsklingen sjuk, så han orkade inte köra hem ikväll. Men imorgon kommer han äntligen hit, längtar! ♥

Av Malin Nyström - 19 mars 2012 14:05

Har haft en ordentlig "hemma spa dag". Tagit en långdusch, peelat hela kroppen och smörjt in mig från topp till tå. Använder mig av Nivea's Express Moisturing body lotion, den är faktiskt riktigt riktigt härlig. Älskar den, den gör verkligen huden jätte mjuk och len. Riktigt återfuktande!


Har även peelat ansiktet, haft ansiktsmask och känner mig riktigt fräsh nu. En bra ansikts scrub som jag använder är Peel soft från Nivea, den är en mild och djuprengörande peeling som ger dig en mjuk hy med härligt lyster.  Jag använder den 1-2 gånger i veckan och den är riktigt härlig . Tycker om produkterna från Nivea, har även en ansiktsrengöring där ifrån som jag gillar.

 

 
Nu ska jag dricka lite grönt te och fixa till mina naglar, fila, lägga på nagelserum och nagelkräm och sedan blir det att lägga en underbart snygg mintgrön manikyr!
Av Malin Nyström - 19 mars 2012 09:45

God morgon! Idag är det måndag, det vill säga ny vecka med nya möjligheter.



Inatt har jag sovit jättegott, men trots det så är det ändå tungt att stiga upp. Men med tanke på att Christian kommer hem idag, så känns allting mycket lättare! ♥ ..Nu ska jag göra mig en ordentlig och god frukost och sedan ska ha en rejäl ME-time - duscha, hårinpackning, ansiktsmask, forbad osv osv. En bra start på dagen!



Av Malin Nyström - 18 mars 2012 19:45

Skrev tidigare idag att jag mest troligt skulle åka till mina farföräldrar idag, och så blev det. Så idag har jag bara tagit det lugnt och njutit av en underbart härlig dag ute i solen tillsammans med mina nära och kära. Lovley! ..Visst är det fantastiskt att få gå ut i strålande solsken och bara få sitta och ta emot den givmilda solen. Att dessutom ta med sig en liten matsäck höjer välbefinnandet en aning, eller hur?   

Nu tänker jag bara slappna av resten av kvällen och göra absolut ingenting! Förutom att mysa, äta kvällis och kolla på film. ..Och helt ärligt så blir det nog en ovanligt tidig kväll för min del, är helt slut i både kroppen och knoppen.

     

Av Malin Nyström - 18 mars 2012 08:45

Även denna morgon vaknade jag ganska tidigt, vaknade typ just innan åtta. Riktigt skönt, tog mig en härlig och uppiggande promenad nu på morgonen och nu käkar jag en  utsökt god frukost som vanligt. Love it! Ska strax ta och fixa iordning mig lite snabbt, tänkte mest troligt åka till mina farföräldrar idag för att njuta av en härlig dag ute i nauren.

 

Maxa fettförbränningen på morgonen!


Ett superenkelt sätt att starta igång din fettförbränning är såhär enkelt: starta dagen med ett glas kallt vatten. Enligt tyska forskare ökar det din ämnesomsättning med 30 procent den första timmen efteråt. En 30-procentig ökning motsvarar cirka 25 kalorier.


En snabb powerwalk eller ännu bättre, löprunda är verkligen det bästa sättet att starta morgonen på. Om du gör det på fastande mage är det toppen för fettförbränningen!


Efter din stund i friska luften är det rätt in för en kall dusch! Den kalla duschens effekt har faktiskt studerats i ett försök, där deltagarna sänktes ner i 18-gradigt vatten i upp till 90 minuter. Forskarna kom fram till att viloämnesomsättningen tredubblades under vistelsen i det kalla vattnet.


Frukosten är det viktigaste målet på dagen och får aldrig någonsin glömmas! En portion havregrynsgröt med lite linfrö och sötmandlar och massor av kanel på är en grym start på dagen. Kanel är ju fettförbrännande! En kopp svart kaffe till detta fortsätter att ge fettförbränningen en kick.

Av Malin Nyström - 17 mars 2012 21:33

 

Har nyss tittat på det första avsnittet av kanal5's nya stört sköna amerikansk komediserie Suburgatory. Jag rekommenderar den verkligen, den är helt överdriven, och riktigt rolig. Föll mig helt och hållet i smaken, så denna serie kommer jag helt klart att fortsätta följa.   


Den handlar om Tessa, vars pappa abrupt rycker upp henne med rötterna från coola Manhattan till helvetet i villaförorten, på grund av ett ynka litet paket med kondomer. Där väntar plastic-fantastic mammor som gärna umgås med Tessas ensamstående pappa, ett helt nytt vokabulär och mer sockerfri Red Bull än Tessa någonsin kunnat (mar)drömma om.


Kika på trailern och se vad ni tycker:

Av Malin Nyström - 17 mars 2012 14:15

Just nu sitter jag och dricker en stor kopp med varm te och tänkte alldeles strax bege mig ut på en härlig powerwalk! ..Egentligen hade jag inte tänkt göra det idag, men i brist på annat så har jag bestämt mig för att bege mig ut en sväng. Enligt mig så känns mycket bättre att göra det, istället för att bara sitta i soffan och dega hela dagen.


 

Det man bör tänka på när man powerwalkar är:

1. Att hålla en god kroppshållning, sträck upp överkroppen, dra axlarna bakåt och sänk dem och slappna av i nacke och axlar.


2. För att på ett så bra sätt få en hög fart och få med sig energin framåt, måste man hjälpa till med att arbeta med armarna. Armarbetet sker i axelleden och bålen bör vara så stilla som möjligt. Armarna ska pendla fram och bak i en lätt pendlande rörelse. Ju hårdare man arbetar med armarna desto lättare är det att komma upp i högre fart utan att behöva bli allt för trött i benen.


3. När man tar steget ska hälen markerat sättas i marken först. Tårna ska nästan peka rakt upp mot himlen så att vadmuskeln och hälsenan blir helt utsträckt. Knäleden bör vara helt sträckt när man sätter i hälen i marken tills man är i stödfasen, det vill säga när foten är rakt under kroppen.


4. När man har kommit så långt är det dags att öka farten, nu arbetar man upp farten med hjälp av armföringen, frånskjutet och frekvensen i steget. Här känner man även att för att det ska bli en mjuk gång och lätt att komma upp i fart så får man ta lite längre steg och här kommer automatisk ett höftarbete igång som man kommer att känna när man ökar farten.


5. Det som är viktigt är att få hjärtat att arbeta, det handlar inte om att göra det så jobbigt som möjligt utan att ligga på så perfekt puls som möjligt beroende på vad man tränar. Det är pulsen som avgör vad man tränar och hur hög förbränning man har.


Längden på ett powerwalk-pass bör vara mellan 30 - 60 minuter. Beroende på hur bra kondition man har kan hastigheten variera. Ett bra riktmärke är att på 60 minuter gå 7-8 km.

Ovido - Quiz & Flashcards