norrlandsflamma

Alla inlägg den 1 mars 2012

Av Malin Nyström - 1 mars 2012 20:44

Tidigare ikväll har jag som sagt avklarat ett hårt men alldeles underbart härligt Bodypump-pass, och sedan efter passet gick jag en liten powerwalk på löpbandet. Fy fan vad jag känner mig duktig! Är jätte stolt över mig själv, för nu kan jag fakiskt se små muskler som har börjat träda fram lite överallt på min kropp. Underbart!   

    

Jag rekommenderar verkligen Bodypump till er som vill att det ska kännas i musklerna så det gör ont i hela kroppen! Jag kann lova er att ni både kommer märka och se resultat. Men nu undrar kanske vissa av er vad tusan Bodypump är för någontig. Så jag har kikat runt lite på internet, och hittat en super bra beskrivning på vad det är för någonting.  


 

Bodypump är styrketräning till musik, där man med hjälp av en instruktör tränar genom hela kroppen, i Bodypump använder man en step-uplåda, en skivstång och vikter. Man bör ta det lungt med vikterna i början, om man ökar vikterna för snabbt kan man bli skadad, planera alltid långsiktig. Efter ungefär sex veckor kommer du märka att du kan lyfta mer eftersom du har lärt dig övningarna och byggt muskler. I Bodypump kommer man att förbättra styrkan, skelettet och hälsan. Man kan göra sig av ungefär 600 kalorier per Bodypump pass.


Så här kan ett Bodypump pass se ut:
1. Uppvärmning: Förbredelse av kroppen för högre intensitet under passet.
2. Knäböjd: Man tränar ben och rumpa.
3. Bänkpress: Man tränar bröstmusklerna.
4. Marklyft: Ryggmusklerna, baksida lår och sätesmusklerna.
5. Rodd: Tränar man överdelen av ryggen.
6. Frivänding: Tränar de flesta musklerna och höjer pulsen.
7. Press från panann: Man tränar tricepsen, baksidan av överarmen.
8. Biceps: Tränar bicepsen, framsidan av överarmen.
9. Utfall: Tränar ben och rumpa.
10. Upprätt rodd: Man tränar axlarna.
11. Crunches: Situps för magmuskler.
12. Stetching: Efter träningen är det dags att sträcka ut musklerna, för att öka rörligheten och minska träningsverk.


Kom ihåg att du bör lyssna på din kropp under träningen,

den berättar för dig om något inte är som det ska.

 

Källa: halsotek.se

Av Malin Nyström - 1 mars 2012 17:29

     

 

Av Malin Nyström - 1 mars 2012 16:00

  

1. Massera hårbottnen
Massage är nyttigt för håret på flera sätt, och det hjälper oss också att slappna av i största allmänhet. Massera med krökta fingertoppar, absolut inte med naglarna i cirklande rörelser. Börja i nacken och gå ut mot sidorna och upp mot hjässan. Sluta inte förrän hela hårbotten är varm. En sådan massage sätter fart på blodcirkulationen och hjälper hårbotten att lösgöra en massa småpartiklar som förhindrar att hårtvätten blir effektiv.


2. Skippa hissen
Få upp flåset i trapporna istället för att stå still i hissen. Fem minuter förbränner cirka 50 kalorier.


3. Grimasera mera

Glöm sprutor och skalpeller – ansiktsyoga ger dig ett lyft på naturlig väg, stärker ansiktets muskler, ger ett naturligt lyft och motverka tidigt åldrande. Detta är tre bra övningar:


Blås upp bägge kinderna, överför sedan luft från ena kinden till den andra. Fram och tillbaka tills luften tar slut. Upprepa 4 gånger, eller så länge du orkar.

Bra för: Stärker kinderna, håller dem spänstiga och släta.


Pressa två fingrar mot munnen och släng en kyss. Upprepa 4–6 gånger. Detta är några av övningarna.

Bra för: Stärker munnen, gör den fylligare och fastare.


Vidga ögonen som om du just blivit överraskad. Försök att inte rynka pannan. Fokusera på en punkt framför dig i 5–10 sekunder. Upprepa 4 gånger.
Bra för: Slätar ut linjer i pannan och runt ögonbrynen.


4. Sträck på dig
Inget klär en hösäck, därför är hållningen viktig. En bra hållning gör mycket gott för kroppen, du ser bland annat snyggare ut och blodcirkulationen cirkulerar bättre. En god hållning skonar både ryggen och axlarna vilka båda är problemområden för många. Kronisk ryggvärk och huvudvärk kan vara ett resultat av en dålig hållning. Så sträck på dig!


5. Morgonpromenad
Bor du hyfsat nära ditt arbete eller din skola? En timmes morgonpromenad förbättrar inte bara ditt midjemått utan även din prestanda och ditt humör.


6. Pratkvarn
Gå och prata i telefon, det stimulerar hjärnan och bränner kalorier.


7. Snygga vader
Spänstövningar är det ultimata sättet att skaffa sig snygga vader snabbt. Ta i ifrån tårna och hoppa ner från ett trappsteg eller trottoaren. Regelbundna övningar, några dagar i veckan, i fyra veckors tid ger synliga snygga resultat.

8. Rykande te
Grönt te är gott och den varma drycken innehåller rikligt med antioxidanten katechin som skyddar mot cancer. Grönt te anses även ha en kolesterolsänkande verkan och stimulera viktminskning. Den ökar även din uthållighet under dagen.


9. Spraya liv i huden
Vistas du mycket framför databurken är en bra ansiktsspray att rekommendera. Ta med i handväskan och spreja på under dagen. Den fräschar upp samtidigt som den hjälper huden att behålla fukt.

Av Malin Nyström - 1 mars 2012 11:15

Hej på er! Denna torsdag morgon vaknade jag av att solen sken in i lägennheten, så självklart har jag varit ute på en lång morgonpromenad och bara njutit av det fina vädret och fåglarnas härliga kvitter. Super bra start på dagen, enligt mig! Dock så har solen gått i moln nu. Men den kommer förhoppningsvis fram snart igen.

Just nu sitter jag och äter lunch framför top model och myser i min pojkvänns varma, sköna och underbart mysiga tröja. Och visst är det så typiskt oss tjejer att alltid sno pojkvännens tröja, för visst gör typ alla tjejer det, eller är det bara jag? Jag brukar i alla fall sno allt möjligt som, mjukisar, mössor, T-shirts osv osv..

Brukar ni också sno saker från era pojkvänner? Känns nästan som att det är rätt oblikatoriskt när man är tjej.

Eller hur..?   

Av Malin Nyström - 1 mars 2012 00:25

Stänger ner nu, är faktsikt rätt så trött och klockan börjar bli ganska mycket. Ska bara borsta tänderna och sedan ska jag sova. Men vi hörs imorgon när det är torsdag och då är det bland annat ett Bodypump pass som gäller! Allt jag egentligen har och säga är bara godnatt allihopa. ♥

Ovido - Quiz & Flashcards