norrlandsflamma

Alla inlägg den 25 april 2012

Av Malin Nyström - 25 april 2012 18:45

Vädret är helt gudomligt underbart just nu, äntligen börjar det kännas som lite vår igen. Skönt! Så nu ska jag självklart ta mig en härlig solig kvällspromenad, och sedan blir det att bege sig till solariumet för att få lite färg på kroppen.  


Hoppas ni alla får ha en fin onsdagkväll!

Av Malin Nyström - 25 april 2012 10:21

Frukost är det viktigaste målet på hela dagen. Med frukosten bryts nattens fasta, jämför med engelskans "breakfast"! Kroppen har varit utan mat under natten och när vi vaknar är det viktigt att fylla på med ny energi. Inte nog med att den kickar igång förbränningen ordentligt så ger den dig energi och ett mer balanserat blodsocker genom hela dagen om du börjar den på ett ordentligt vis.



Frukost gör dig smal!
Av flera enkla anledningar.
1. Din ämnesomsättning blir högre om du startar dagen med en ordentlig måltid.

2. Du löper mindre risk att bli sötsugen framåt förmiddagen.
3. Du hinner inte bli så pass hungrig innan du äter, så du kommer inte slänga i dig mer mat än vad du egentligen behöver.


Vanliga ursäkter till att skippa frukosten

"Ingen tid?"
Hur lång tid tar det att äta en tallrik flingor? Gör smoothie och drick den på väg till jobbet. Gör din frukost kvällen innan.

"Inte hungrig?"
Det är mycket av en vanesak. Är kroppen van vid att inte äta på morgonen kommer du inte att känna dig hungrig. För att komma igång. Ät sista måltiden innan klockan 19 så kommer du vara hungrig nästa morgon!

Du "tycker inte om att äta frukost?
Det är i ditt bästa intresse att äta frukost. Ta steget. Göra det rätta. Ät frukost.



Om du inte redan äter frukost så tycker jag att du skippa ursäkterna och börja äta frukost, som sagt så är det dagens viktigaste måltid! Glöm inte det.

Av Malin Nyström - 25 april 2012 09:56

Kesosallad bestående av skinka, purjolök, baby spenat, tomat, frukost hjärtan & keso så klart.

Enkelt, nyttigt och super gott!

Av Malin Nyström - 25 april 2012 08:46

 

Godmorgon.

 

Det finns nog inget bättre sätt att starta morgonen på, än att vakna helt utvilad till ljuvlig fågelkvitter utanför och solen som strålar in genom fönstret, helt underbar start på dagen! Håller ni med? Så nu är jag på riktigt bra humör och hade tänkt börja dagen med att bege mig ut på en solig morgonpromenad, och sedan göra mig en god frukost.  


Ha en underbar dag! ♥

Ovido - Quiz & Flashcards